FAQ items aan het laden...
NK2023-07-18T07:18:31+00:00

Ús club

Fierljepvereniging IJlst e.o. is een van de 6 verenigingen in Friesland. Ons doel is om met plezier en met elkaar sportieve prestaties op hoog niveau neer te kunnen zetten. Opgericht in 1986 is de club uitgegroeid in de jaren uitgegroeid tot een bruisende club met:

  • 25 actieve wedstijd ljeppers – 1e klas en tweede klas

  • 25 actieve wedstrijd jeugd – Actief in de jeugdwestrijden in district noord

  • Een super team van vrijwilligers – Door deze grote groep vrijwilligers kan er gezorgd worden om een van de profesioneelste schanzen van Nederland te onderhouden en te verbeteren.

Ook is het mogelijk om zelf het fierljeppen een keer te proberen door een proef training of clinic te volgen.

Kom je uit de buurt en lijkt het fierljeppen je leuk of wil je het gewoon een keer proberen?
Kom dan 2x gratis mee trainen om er achter te komen hoe leuk het fierljeppen is.

Wil je het een keer met een groep (sportteam, vrienden team of vrijgezellenfeest) proberen boek dan een clinic een leer in +/- 2 uur het fierljeppen van een van onze instructeurs.
Voor vragen over clinics kunt u bij onze cliniccoördinator terecht via: clinics@fierljeppenijlst.nl

Skiednis

In 1957 werd de eerste fierljepwedstrijd gehouden. Winsum werd als plaats uitgekozen voor deze eerste fierljepwedstrijd, deze wedstrijd vond plaats op 10 augustus 1957. Het Fries kampioenschap werd aan Winsum gekoppeld en nog steeds vindt hier het Fries Kampioenschap plaats (elk jaar op de tweede zaterdag in augustus). Hieruit ontstond de F.L.K. (Fryske Ljeppers Kommisje).

Vanaf 1957 zijn er vele verenigingen opgericht en ook weer opgeheven. Op de dag van vandaag zijn er zes actieve verenigingen in Friesland aanwezig: Buitenpost, Burgum, Grijpskerk, Winsum, IJlst en it Heidenskip.

In 1973 werd de fierljepferiening Drylts e.o. opgericht waarna het in 1986 verhuisde naar de huidige locatie. Hier zijn de Wâtte Abma skânsen gebouwd. In 2010 is in IJlst de eerste jeugd accommodatie gebouwd die de naam Rimmer Abma skânsen dragen.

Nijs

Sponsoaren

Onze club is blij met en trots op al onze partners en sponsoren die het mogelijk maken om van onze club een van de mooiste accommodaties van Nederland te maken.

Ga naar de bovenkant